Zamansız Gelinlik Modelleri Hangileridir?

Zamansız Gelinlik Modelleri Hangileridir?

Gelinlik seçimi düğün telaşının en heyecanlı ve en zor olaylarından biridir. Gelinler için kendilerine uygun gelinliği bulmak düğün kadar önemli bir an olarak sayılabilir. Gelinlik modellerinin yıllara ve modaya göre değişiklik göstermelerine rağmen bazı klasik modeller sürekliliğini korur ve yılın gelinlik modasının dışına çıkarak zamansız bir moda kavramı yaratır.

Moda her ne kadar içinde yaşadığımız çağa göre şekillense de her çağa ayak uyduran kıyafetler bulmak sanıldığı kadar zor değildir. Modası asla geçmeyecek modeller arasında yer alan gelinlikler her döneme uyum sağlayarak trendlerin ötesinde bir tarz yakalamak isteyen gelinlerin sıklıkla tercih ettiği seçenekler arasında yerini alır.

Dönem kıyafetleri olarak bilinen vintage kıyafetler gelinlik modasına da yansımıştır. Vintage gelinlikler her yıla uygun olmayabilir. Tülleri, işlemeli kumaşları, fırfırlarıyla daha nostaljik tarzda olan gelinlikler, tanrıçaları andıran helen model gelinlikler gibi dönem kıyafetleri olarak kategorilediğimiz gelinlik modelleri modayı takip ederek kullanılabilecek parçalardır.

Peki 2023 gelinlik modellerinden sıyrılıp, her çağa ayak uydurabilen ve asla modası geçmeyen zamansız gelinlikler hangileridir?

Saten Gelinlikler

Elegant görüntüsüyle ve yumuşacık dokusuyla gelinlerin vazgeçilmezi olan saten gelinlikler her sene gelinler tarafından en çok seçilen modeller arasında bulunuyor. 

Şıklığının yanı sıra rahatlığıyla da dikkat çeken saten gelinlikler bir klasik olarak yerini koruyor. Narin yapısıyla daha fazla özen ve bakım gerektiren saten modeller aynı zamanda gelinlere asil bir görünüm de sunmakta. Parlak yüzeyleriyle ışığı yansıtmaları sebebiyle sizi daha göz alıcı hale getiren saten modeller düğünü lüks bir  atmosfere sokuyor.

Straplez Gelinlikler

Straplez gelinlik modellerini yıl fark etmeksizin katıldığınız düğünlerde en az bir kere görmüşsünüzdür. Boyun bölgesini zarif bir şekilde öne çıkaran straplez modellerin popülerliği değişiklik gösterse de hala gelinler için ilk tercihler arasında yer alıyor. Zamanın modasına göre gelinliklere askı, balon veya karpuz kol eklemeleri yapılsa da düğünlerde her yıl  gözler straplez modelleri arıyor. Doğru gelinlik aksesuarlarıyla kombinlendiğinde güzelliğinizi daha da ön plana çıkaran straplez gelinlikler trendlerin ötesinde bir tarz ile her dönem kullanılmaya uygun.

Balık Gelinlikler

Balık model gelinlikler, tüm bedeni sarması ve vücut hatlarına vurgu yapmasıyla naif bir görüntü yakalıyor. Modernliği ve zarafeti bir araya getirmesiyle büyüleyici bir görüntü elde etmek isteyen gelinlerin zihinlerinde ilk canlanan modellerden biri olsm balık gelinlikler vücut tipine uygun giyildiğinde daha dikkat çeken balık model zarafeti ile gelinlerin ve davetlilerin başını döndürmekte...

A kesim

Gelinlik denilince akla ilk gelen modellerden olan A kesim modeller adeta düğünlerin gözdesi. Vazgeçilemez bir konumda olan A kesim modeller geçmişten günümüze hala popülerliklerini korumakta. Her beden tipine uyum sağlamasıyla da kolay tercih edilen tasarım, modası geçmeyen modeller arasında en bilinenidir. Eskimeyen ve yıllar geçtikçe de zirvedeki yerini koruyacak bir model olarak A kesim modelleri gelinlerin üzerinde görmek her zaman mümkün olacak gibi görünüyor.

İlginizi Çekebilir: Balık Model Gelinlik Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?